Cadeautjes

Om jezelf of een ander mee blij te maken: cadeautjes! Mocht je niet in de gelegenheid zijn om onze ‘stenen’ winkel te bezoeken (of wanneer je liever lekker thuis op de bank blijft, met een kopje thee), een deel van ons assortiment is te vinden in onze webwinkel. Ook wanneer je graag goed beslagen ten ijs komt, kun je hieronder vast een kijkje nemen naar wat er zoal bij ons te vinden is.

Alle items in de winkel zijn met zorg uitgekozen. Bij de inkoop letten we op vormgeving, kwaliteit en duurzaamheid. We willen bijzondere, fraaie en eerlijke producten verkopen, omdat zij de wereld letterlijk en figuurlijk een beetje mooier maken. En daar mag jij, of de ontvanger van een kaartje of cadeautje natuurlijk van meegenieten. We pakken je aankopen graag mooi voor je in! Hiervoor wordt cadeaupapier gebruikt dat gemaakt is van suikerbietenpulp, lekker duurzaam.

Stationery
 • Bekking & Blitz: Dit familiebedrijf geeft sinds 1929 kunstdrukwerk en cadeau’s uit. Unieke ontwerpen, en mooie producten van hoogstaande kwaliteit. Zo hebben we bijvoorbeeld kaartenmapjes, producten met het werk van bijvoorbeeld van Gogh en Vermeer (zoals briefpapier en memoblokjes). Echt hardlopers zijn de lijn producten met Delfts Blauw motief en de collectie van Fiep Westendorp. Ook in onze webshop is een aantal artikelen van Bekking & Blitz terug te vinden. Het fijne van dit merk is, dat er ook producten zijn waarmee je met je aankoop een goed doel ondersteund, bijvoorbeeld de Vogelbescherming en Amnesty International.
 • Roger La Borde: In 1985 is dit Engelse merk opgericht door de zussen Alison en Jenni. Diverse illustratoren werken mee aan een mooie collectie stationery, zoals kaarten, notebooks en briefpapier. Misschien dat je een aantal van deze illustratoren wel kent van Instagram, zoals Kate Pugsley en Anne Bentley. In de webwinkel vind je een aantal stationery producten van Roger La Borde hier terug.
 • Museums and Galleries: Een Engelse uitgeverij van onder andere luxe notebooks, briefpapier, pennen, potloden, kaarten, en vloeipapier. De merken die door deze uitgeverij worden vertegenwoordigd zijn bijvoorbeeld Paddington Bear, Victoria and Albert museum, British Museum en Matthew Williamson.
 • Berni Parker: Op het Engelse platteland woont Berni Parker, vanuit haar studio aan huis maakt ze kaarten met humor, waarbij vaak dames staan afgebeeld die van het goede leven genieten (vaak met een wijntje of Gin Tonic in de hand). Haar ontwerpen zijn ook terug te vinden op artikelen als notitieboekjes, boekenleggers en spiegeltjes.
 • Studio Flash: letterpress-kaarten, in de Belgische keuken van Joachim en Jolien. Handgemaakte kaarten met humor, gemaakt op Heidi de Heidelberg. Vooral de scherfjes van geluk zijn populair. Kleine kaarten met een broche, gemaakt van gered (kapot) servies van de lokale kringloop.
 • Andere merken voor wie houdt van papier en schrijfwaren: Micron, Faber-Castell, Museum het Mauritshuis, en Flametree.
Tape en stickers
 • MT Tape: MT Washi tape is plakband gemaakt van Japans rijstpapier. Het kan worden gebruikt voor diverse knutselprojecten (een aantal ideeën is te vinden op één van onze Pinterest borden). In de winkel zijn diverse kleuren, groottes en motieven verkrijgbaar. MT Tape werkt vaak samen met bekende ontwerpers, zoals William Morris.
 • WOW Goods: In onze stenen winkel vind je van het Nederlandse merk WOW Goods rolletjes tape en rollen stickers. Deze rollen stickers zijn ook in onze webshop te vinden.
 • Eigen collectie: We brengen ook een huisgemaakte, unieke collectie stickers uit, in verschillende thema’s (kunst, vlinders, om maar wat te noemen), alleen in de stenen winkel verkrijgbaar.
Boeken
 • Kinderboeken: Op zoek naar een cadeau voor je (klein)kind, buurjongen, of nichtje? Wij hebben een collectie fraaie kinderboeken van uitgeverijen als Gottmer, Moon, en de Vier Windstreken, met zorg uitgezocht. Boeken om samen te lezen of mooie prenten te bekijken, maar ook om zelf te lezen. Veelal voorzien van prachtige illustraties (door bijvoorbeeld Charlotte Dematons, Floor Rieder en Ingela P Arrhenius). Een wisselende selectie van deze boeken vind je in onze webshop. De collectie is altijd uitgebreider in onze ‘stenen’ winkel. Uiteraard pakken we je aankopen graag mooi in! Voor de kleinsten hebben we badboekjes van klassiekers als Nijntje en Rupsje Nooitgenoeg, en kartonboekjes. Ook noemenswaardig is de serie boeken van het Muizenhuis.
 • Boeken voor volwassenen: een kleine collectie titels die aansluit bij de rest van ons assortiment, zoals boeken over mindfulness, creativiteit, dichtbundeltjes van Amnesty International en informatieve boeken over kunst en over natuur. Van deze boeken lenen een aantal zich er goed voor om cadeau te doen.
 • Kakkerlakjes: boekjes van Uitgeverij Loopvis, die goed dienst kunnen doen als brievenbus-cadeau. Kleine boekjes met bijvoorbeeld rijmpjes, recepten, korte verhalen of gedichten, èn mooi geïllustreerd. Voor verschillende leeftijden en gelegenheden.
Spellen en puzzels
 • Spellen: Inmiddels hebben we een aardige collectie spellen, voor volwassen en kinderen. Zoals puzzels, memoryspellen, bingo en Dilemmarama. De merken die bij ons te vinden zijn, zijn onder andere Laurence King, Bekking & Blitz, The Cool Club, en Kosmos.
 • Puzzels: puzzels voor groot en klein, met verschillende aantallen stukjes, motieven, 3D puzzels en puzzels in kokers. Voor kinderen hebben we bijvoorbeeld puzzels van Fiep Westendorp, Charlotte Dematons, en Leo Timmers. Voor volwassenen puzzels met bijvoorbeeld kunstwerken of van de Vogelbescherming.
 Verzorging:
 • The Happy Soaps. Een uitgebreide lijn natuurlijke en plasticvrije verzorgingsproducten, zoals zeep, shampoo, conditioner, bath bombs, zonnebrand en bodylotion. Van deze producten, vind je ook het een en ander terug in onze webshop.
 • Helemaal Shea. Helemaal Shea is een kleinschalige zeepziederij gevestigd in De Rijp, Noord – Holland. Het is een klein bedrijf waar natuurlijke handgemaakte zeep en haarzeep (solid shampoo) maar ook zero waste huidverzorgingsproducten met liefde worden gemaakt. Alle producten zijn vegan en gemaakt met natuurlijke ingrediënten, en bevatten geen microplastics. De ingrediënten die gebruikt worden zijn niet getest op dieren. Ook het eindproduct is niet getest op dieren. De producten zijn palmolie- en SLS vrij, er worden geen conserveringsmiddelen gebruikt. Wat er wel in de producten zit? Pure plantaardige oliën, etherische olie voor een lekkere geur en andere natuurlijke ingrediënten. Bij de verpakking komt geen plastic kijken.
Sieraden
 • Mint15: Fijne sieraden uit Nederland, stuk voor stuk gemaakt met liefde, zorg en aandacht. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige kwaliteit materialen die erg lang mooi blijven. Alle sieraden zijn handgemaakt en worden ontworpen door Emilie, het gezicht achter Mint15, en zijn nikkel- en loodvrij.
 • Bazou: Sieradenmerk van eigen bodem. Alle creaties worden met de hand gemaakt en zijn daarom stuk voor stuk uniek. De sieraden worden gemaakt van zorgvuldig gekozen materialen en voorzien van bijzondere details, en worden voornamelijk gemaakt van roestvrijstaal, wat bekend staat om het niet verkleuren. Sinds 2015 worden de sieraden gemaakt in een atelier, waar wordt gewerkt met jongeren met een licht verstandelijke beperking, zij krijgen zo de kans om op een ambachtelijke wijze hun creativiteit te uiten.
 • Adorabili: Broches ontworpen en gemaakt in Parijs. Volledig handgemaakt en gemaakt van messing, verguld met 24 karaats goud. De sieraden worden in kleine series geproduceerd.
 • STOOK: handgemaakte broches gemaakt van porcelein. Gemaakt in Rotterdam door Mianne de Vries.
 • La Miséto. Dutch design, shiny brochepins.
Voor kinderen

Ook voor kinderen zit je bij ons goed! Met een mooie collectie (prentenboeken), puzzels, spellen en knutselmateriaal is er vast wel iets passends te vinden. Zo vind je bijvoorbeeld, potloden, verf en spulletjes om aan de slag te gaan met je eigen Muizenhuis. Stuur je graag cadeautjes per post? Kleinigheidjes als rolletjes tape, en temporary tattoos vallen vast in de smaak! Voor de allerkleinsten hebben we ‘Nijmeegse’ geboorte-cadeautjes van NOOX, boekjes en rompers met Nijmeegse iconen, zoals Mariken en het Masker. Over de allerkleinsten gesproken: wat dacht je van Nimweegs Nijntje?

 

Overig
 • Dicks don’t Lie: Creaties van de Maastrichtse grafisch vormgever Roger Huskens. Met zijn merk brengt hij een ode aan lichaamsdelen waar veelal een taboe op rust. Bij ons vind je pins, kaarten, butt-ons en sleutelhangers.
 • Return to Sender: Katja Schuurman richtte dit merk op na een van haar reizen voor BNN. Return to Sender zet zich in voor werkgelegenheid voor vrouwen in de armste regio’s van de wereld, waarbij eerlijk loon voorop staat.