Cadeautjes

Om jezelf of een ander blij mee te maken: cadeautjes!  Alle items in onze winkel zijn met zorg uitgekozen. Bij de inkoop letten we op vormgeving, kwaliteit en duurzaamheid. We willen bijzondere, fraaie en eerlijke producten verkopen, omdat zij de wereld letterlijk en figuurlijk een beetje mooier maken. En daar mag jij, of de ontvanger van een kaartje of cadeautje natuurlijk van meegenieten.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om onze ‘stenen’ winkel te bezoeken (of wanneer je liever lekker thuis op de bank blijft, met een kopje thee), een deel van ons assortiment is terug te vinden in onze webwinkel. Ook wanneer je graag goed beslagen ten ijs komt, kun je hieronder vast een kijkje nemen naar wat er zoal bij ons te vinden is.

We pakken je aankopen graag mooi voor je in! Hiervoor wordt cadeaupapier gebruikt dat gedeeltelijk gemaakt is van suikerbietenpulp, lekker duurzaam. Bovendien ziet het er ook nog eens zalig uit!

Stickers om cadeautjes mee in te pakken

Stationery

 • Bekking & Blitz: Unieke ontwerpen, en mooie producten van hoogstaande kwaliteit. Zo hebben we bijvoorbeeld kaartenmapjes en producten met het werk van bijvoorbeeld van Gogh en Vermeer (zoals briefpapier en memoblokjes). Echt hardlopers zijn de lijn producten met Delfts Blauw motief en voor kinderen de collectie van Fiep Westendorp. Het fijne van dit merk is, dat er producten zijn waarmee je met je aankoop een goed doel steunt, zoals de Vogelbescherming en Amnesty International. Voor de liefhebbers hebben we ook verjaardagskalenders van Bekking en Blitz, en boeken met inpakpapier. Maak van je cadeau een feestje door het in te pakken in dit prachtige cadeaupapier, handig verzameld in boekvorm. Mèt cadeaulabels en stickers.
 • Roger La Borde: In 1985 is dit Engelse merk opgericht door de zussen Alison en Jenni. Diverse illustratoren zoals Anne Bentley en Kate Pugsley werken mee aan een mooie collectie stationery, zoals kaarten, notebooks en briefpapier.
 • Studio Flash: letterpress-kaarten gemaakt in de Belgische keuken van Joachim en Jolien. Handgemaakte kaarten met humor, gemaakt op Heidi de Heidelberg. Vooral scherfjes van geluk zijn populair: kleine kaarten met een broche, gemaakt van gered (kapot) servies van de lokale kringloop.
 • Andere merken voor wie houdt van papier en schrijfwaren: Micron, Faber-Castell, en de prachtige notitieboeken van Leuchtturm (ook de pennen, sticky notes en penloops) en Flametree.

Washi tape en stickers

 • MT Tape: MT Washi tape is plakband gemaakt van Japans rijstpapier. Het kan worden gebruikt voor diverse knutselprojecten (een aantal ideeën is te vinden op één van onze Pinterest borden). In de winkel zijn diverse kleuren, groottes en motieven verkrijgbaar. MT Tape werkt vaak samen met bekende ontwerpers, zoals William Morris.
 • WOW Goods: In onze stenen winkel vind je van het Nederlandse merk WOW Goods rolletjes tape en rollen stickers. Deze rollen stickers zijn ook in onze webshop te vinden.
 • Eigen collectie: We brengen ook een huisgemaakte, unieke collectie stickers uit, in verschillende thema’s (kunst, vlinders, om maar wat te noemen), alleen in de stenen winkel verkrijgbaar.
washi tape
puzzels en spellen
commotie in het museum
dilemma spel

Spellen en Puzzels

 • Spellen: Inmiddels hebben we een aardige collectie spellen, voor volwassen en kinderen. Zoals puzzels, memoryspellen, bingo en Dilemmarama. De merken die bij ons te vinden zijn, zijn onder andere Laurence King, Bekking & Blitz, The Cool Club, en Kosmos.
 • Puzzels: puzzels voor groot en klein, met verschillende aantallen stukjes, motieven, 3D puzzels en puzzels in kokers. Voor kinderen hebben we bijvoorbeeld puzzels van Fiep Westendorp, Charlotte Dematons, en Leo Timmers. Voor volwassenen puzzels met bijvoorbeeld kunstwerken of van de Vogelbescherming.

Boeken

 • Kinderboeken: Op zoek naar een cadeau voor je (klein)kind, buurjongen, of nichtje? Wij hebben een collectie fraaie kinderboeken van uitgeverijen als Gottmer, Moon, en de Vier Windstreken, met zorg uitgezocht. Boeken om samen te lezen of mooie prenten te bekijken, maar ook om zelf te lezen. Veelal voorzien van prachtige illustraties (door bijvoorbeeld Charlotte Dematons, Floor Rieder en Ingela P Arrhenius). Een wisselende selectie van deze boeken vind je in onze webshop. De collectie is altijd uitgebreider in onze ‘stenen’ winkel. Uiteraard pakken we je aankopen graag mooi in! Voor de kleinsten hebben we badboekjes van klassiekers als Nijntje en Rupsje Nooitgenoeg, en kartonboekjes. Ook noemenswaardig is de serie boeken van het Muizenhuis.
 • Boeken voor volwassenen: een kleine collectie titels die aansluit bij de rest van ons assortiment, zoals boeken over mindfulness, creativiteit, dichtbundeltjes van Amnesty International en informatieve boeken over kunst en over natuur. Van deze boeken lenen een aantal zich er goed voor om cadeau te doen.
 • Kakkerlakjes: boekjes van Uitgeverij Loopvis, die goed dienst kunnen doen als brievenbus-cadeau. Kleine boekjes met bijvoorbeeld rijmpjes, recepten, korte verhalen of gedichten, èn mooi geïllustreerd. Voor verschillende leeftijden en gelegenheden.

Sieraden

 • Bazou: Sieradenmerk van eigen bodem. Alle creaties worden met de hand gemaakt en zijn daarom stuk voor stuk uniek. De sieraden worden gemaakt van zorgvuldig gekozen materialen en voorzien van bijzondere details, en worden voornamelijk gemaakt van roestvrijstaal, wat bekend staat om het niet verkleuren. Sinds 2015 worden de sieraden gemaakt in een atelier, waar wordt gewerkt met jongeren met een licht verstandelijke beperking, zij krijgen zo de kans om op een ambachtelijke wijze hun creativiteit te uiten.
 • Adorabili: Broches ontworpen en gemaakt in Parijs. Volledig handgemaakt en gemaakt van messing, verguld met 24 karaats goud. De sieraden worden in kleine series geproduceerd.
 • STOOK: handgemaakte broches gemaakt van porcelein. Gemaakt in Rotterdam door Mianne de Vries.
 • La Miséto. Dutch design, shiny brochepins.

Zeep & co

In onze stenen winkel hebben we een hoekje met de producten van Soapstudio Fiori. Heerlijke zepen en shampoos, gemaakt in onze eigen wijk Brakkenstein (in Nijmegen): lokaler kan niet! Handgemaakt van natuurlijke ingrediënten, vegan, palmolievrij en plasticvrij. Niet alleen heel fijn voor jezelf, maar ook voor de wereld.

Fiori Shampoo

Eervolle vermelding: Dicks Don't Lie en All the Ways to Say

broche banaan

Dicks Don’t Lie is de creatie van de Maastrichtse vormgever Roger Huskens. Roger hoopt met Dicks Don’t Lie bij te dragen aan het normaliseren van het menselijk lichaam en body positivity. Ondergewaardeerde lichaamsdelen zoals: een harige bips, penissen, borsten en ongeschoren benen vormen de basis van Rogers creaties. Deze lichaamsdelen verdienen het om gevierd te worden!

In onze stenen winkel hebben we van DDL pins, sleutelhangers, buttons en wenskaarten en postkaarten. Pins en sleutelhangers zijn terug te vinden in onze webshop.

fiets sleutelhanger

All the Ways to Say is een Frans stationerymerk dat in 2015 is opgericht door Claire Leina. Zij ontwerpt originele collectie op basis van handgeschilderde illustraties. Natuur, planten en reizen zijn thema’s die veel voorkomen in de collecties van All the Ways to Say. Papierwaren zijn gemaakt van FSC gecertificeerd papier, 90% van de collectie wordt binnen Europa gemaakt, en de producten die van polyester gemaakt zijn, zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Van dit leuke merk hebben we in de stenen winkel wenskaarten, scrunchies, pins en sleutelhangers. De laatste drie zijn ook in de webshop te koop.