Printen:

Met alle aandacht die er is voor duurzaam ondernemen, proberen ook wij ons steentje bij te dragen. Met de inkoop van papier proberen wij rekening te houden met de diverse keurmerken die er aan papier worden gegeven. Zo voldoet ons papier aan de volgende keurmerken:

 • Forest Stewardship Council, meer informatie over dit keurmerk is hier te vinden.
 • PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is een internationale non-profit organisatie voor duurzaam bosbeheer.
 • Chloorvrij papier, met het ECF keurmerk

  Winkel:
  • Een aantal van de postkaarten die wij verkopen, worden gemaakt op papier dat op duurzame wijze wordt verworven, en ook maakt een aantal fabrikanten gebruik van plantaardige inkt. Ieder jaar zijn bij ons de kerstkaarten, jaarkalender en agenda van Amnesty International verkrijgbaar, een gedeelte van de opbrengst gaat naar het goede doel. Ook hebben we heel het jaar door producten van Bekking & Blitz, waarbij je met je aankoop de Vogelbescherming ondersteunt.
  • Afval scheiden we, stroken blanco afval-papier kunnen gratis worden afgehaald (om mee te knutselen). Het halen en bezorgen van kleine opdrachten in de buurt, wordt per fiets gedaan. Voor het inpakken en verzenden van bestellingen, proberen wij inpakmateriaal zo veel mogelijk te recyclen.
  • We proberen zoveel mogelijk in te kopen bij bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen belangrijk vinden. Zo komt onze (plastic vrije zeep) van Fiori (gemaakt in Brakkenstein, lokaler kán niet!), hebben we fair trade producten van Return to Sender in ons assortiment, en kiest Carolien van Grafiquelien voor een duurzaam productieproces.
  • Cadeaupapier dat wij gebruiken is gedeeltelijk gemaakt van suikerbietenpulp, een reststroom van de productie van suikerbieten.
  • Wij zijn inzamelpunt voor oude mobieltjes en lege cartridges voor HulphondHulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Zo wordt isolement voorkomen en nieuw perspectief geboden. Onze lege tonercartrides gaan uiteraard ook deze bak in!

  Stekjes ruilen

  We houden van plantjes. En groen! We hebben in onze winkel een hoekje met stekjes staan (ook wel een plantenbieb genoemd). Hier kun je een stekje doneren, ruilen, of adopteren. Zo maken we samen onze woon- en werkruimte een stukje groener.

  Heb je nog een stekje staan? Breng hem (of haar) gerust bij ons langs.

  plantenstekjes